cakes en taarten·Gebak·Recepten

Stoofpeertjestaart met speculaas sloffenbodem

Dit taartje is een echte herfsttaart. Heerlijk die geur van stoofpeertjes en speculaas in huis. Je kan met dit recept een taart maken of 12 kleine gebakjes, of verdubbel het recept en maak ze gewoon allebei.

stoofperentaart2

Ingrediënten:

 • 90 gram boter, op kamertemperatuur
 • 125 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 50 gram suiker
 • 40 gram bruine basterdsuiker
 • 1 ei, los geklopt
 • 2 theelepels speculaaskruiden
 • 70 gram amandelspijs
 • Banketbakkersroom, zelfgemaakt of uit een pakje
 • Stoofpeertjes, ongeveer 12 halve peertjes
 • taartvorm van 20 centimeter

Bereidingswijze:

 1. Doe de boter, bloem, bakpoeder, beide suikers, de speculaaskruiden en de helft van het ei in een kom en kneed tot een bal. Wikkel het deeg in folie en zet voor 1 uur in de koelkast.
 2. Kneed de amandelspijs samen met de andere helft van het ei glad.
 3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van ongeveer 8 millimeter en steek uit met de taartvorm. Leg de plak in de taartvorm en bestrijk met de amandelspijs. Laat de buitenste rand vrij, ongeveer 1 centimeter
 5. Bak de taart in ongeveer 28 minuten goudbruin en knapperig. Laat de taart volledig afkoelen en bestrijk dan met een laag banketbakkersroom. Ik maakte hem hem dit keer voor het gemak uit een pakje. Leg de stoofpeertjes op de banketbakkersroom. Je kan ze ook in dunner plakjes snijden zoals ik bij de Omgekeerde perentaart met kardemom deed.
 6. Neem een beetje van het kookvocht van de stoofpeertjes en doe dit in een pannetje. Verhit dit tot een siroop en bestrijk hiermee de peertjes. Dit voorkomt uitdroging en laat de peertjes mooi glanzen.  Klaar is dit heerlijk herfstige taartje!

Ik maakte 2 x zoveel deeg en van de rest maakte ik kleine stoofperentaartjes. Dit was genoeg  voor 12 kleine taartjes. Steek met een bakring 12 rondjes uit het deeg en doe deze cupcakevormpjes. doe op elk stukje deeg een klein beetje amandelspijs en bak voor ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden. Doe op elk taartje een beetje banketbakkersroom en een stoofpeertje. Super leuke taartjes zijn het geworden!

stoofperentaart1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s