cakes en taarten·Geen categorie·Recepten

Aardbeienkwarktaart met pistache- dadelbodem

 

 

Dit is echt een heerlijk fris zomers taartje. Niet zo zoet en en lekker fris door de verse aardbeien en het sinaasappelsap. Er zitten geen geraffineerde suikers en gluten in. Dus lekker snoepen zonder schuldgevoel:)

Ingrediënten:

Bodem:

 • 75 gram pistachenoten
 • 40 gram zonnebloempitten
 • 40 gram cashewnoten
 • 12 dadels, ontpit
 • 75 gram aardbeien
 • Snufje kardemom
 • 2 eetlepels kokosolie

Vulling:

 • 400 gram kwark
 • 200 gram aardbeien
 • 6 blaadjes gelatine
 • 8 eetlepels sinaasappelsap
 • 150 ml slagroom

Bereidingswijze:

 1.  Hak de noten, zonnebloempitten, dadels en kardemom in een keukenmachine fijn. Voeg dan de bevroren aardbeien en de kokosolie toe en mix kort. Doe dit een een taartvorm en druk aan. Zet in de koelkast en laat opstijven.
 2. Week de gelatineblaadjes in koud water. Pureer de aardbeien en voeg deze toe aan de kwark, roer goed door. Doe de sinaasappelsap in een pannetje en voeg de gelatine blaadjes toe. Verwarm tot de gelatine helemaal is opgenomen en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf.
 3. Voeg het afgekoelde gelatine mengsel toe aan de kwark en roer goed door. Spatel dan de slagroom door het mengsel. Giet het mengsel op de pistachebodem en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met wat gehakte pistache noten en aardbei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s