Koekjes·Recepten

Liefdes berenkoekjes

sketch-1491084933167

Deze berenkoekjes zijn toch om op te eten!? Met dit recept kan je een hele berg beertjes maken. Ik maakte zal al op Valentijnsdag en vandaag weer, gewoon omdat ze zo schattig zijn. Doordat er in verhouding weinig boter is toegevoegd blijven de koekjes mooi van vorm.

Ingrediënten( voor ongeveer 50 koekjes):

  • 150 gram basterdsuiker
  • 400 gram bloem, gezeefd
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 50 gram vanillesuiker
  • 50 suikerhartjes

1 mini beertjes uitsteker

Bereidingswijze:

  1. Doe beide suikers en boter in een kom en mix romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe en mix tot een stevig deeg. Maak een dikke plak en wikkel in vershoudfolie. Leg de plak in de koelkast voor minstens 1 uur.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif je werkblad met wat bloem. Haal het koude deeg uit de koelkast en rol uit tot een plak van een half centimeter. Steek de beertjes uit. leg op elk beertje een hartje en vouw voorzichtig de armpjes ( of eigenlijk de pootjes) om het hartje heen. Maak met behulp van een satéprikker oogjes en eventueel een neus. Bak de beertjes goudbruin in ongeveer 8/10 minuten. Ze zijn klaar als de randen lichtbruin kleuren.
  3. Laat je beertjes even afkoelen op de bakplaat zodat ze harder worden en leg ze op een rooster.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s