cakes en taarten·Recepten

Omgekeerde perentaart met kardemom

perentaart2

Mijn eerste omgekeerde taart. Ik kon niet wachten tot het de tijd was om hem om draaien om te zien hoe hij geworden was. Het is een leukie om te zien en hij is lekker! Wees voorzichtig met de kardemom want dat overheerst snel. Hij is lekker bij de koffie maar ook heerlijk als dessert met bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs.. mmm…

Ingrediënten:

 • 150 gram boter, op kamertemperatuur
 • 35 gram bruine basterdsuiker
 • snufje zout
 • 45o gram peren
 • 150 gram kristalsuiker
 • 100 milliliter melk
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel kardemom
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 24o gram bloem, gezeefd

Bakvorm van 20 cm doorsnede

Bereidingswijze:

 1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif met wat bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Mix met je handen 40 gram roomboter met de bruine suiker en een snufje zout. Verspreid dit op de taartbodem. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij in dunne plakjes en leg op de laag suikerboter.
 3. Doe nu de rest van de boter  en de kristalsuiker in een keukenmachine en mix dit glad. Voeg een voor een de eieren toe. Als dit is opgenomen voeg je de melk, vanille extract, het zout en het bakpoeder toe. Voeg als laatst de gezeefde bloem toe en mix tot een glas beslag. Ik heb het beslag met behulp van een spuitzak verdeelt over de peer, zodat de peren goed op hun plek zijn blijven liggen.
 4. Bak de cake 45 minuten tot hij goudbruin is. Laat de cake op een rooster in de bakvorm voor minstens 30 min afkoelen. Leg dan een serveerbord op de akvorm en draai de taart in een keer om. Je kan hem van te voren iets los snijden als dat nodig is.
 5. Je kan de taart eventueel nog bestrooien met amandelschaafsel. Serveer warm of op kamertemperatuur. Ook lekker met een bolletje ijs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s