cakes en taarten·Recepten

Kruimeltaartje met blauwe bessen

sketch-1486366337366.pngBlauwe bessen zijn mijn favoriet. Dit blijkt wel uit dat van de 6 recepten die ik gepost heb er 3 met blauwe bessen zijn. Hier nog een recept met die heerlijke blauwe bessen. Het is een makkelijk taartje om te maken en hij is lekker!!

Ingrediënten ( voor een taartje met een diameter van 20 cm):

Voor het deeg:

 • 100 gram suiker
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 110 gram roomboter
 • 1 ei
 • 1 theelepel kaneel
 • eventueel wat extra bloem

Voor de vulling:

 • 250 gram blauwe bessen
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 theelepel maizena
 • 40 gram suiker

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een springvorm met een diameter van 20 cm met bakpapier en vet de rand in met boter. Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar. Bekleed de bodem van de springvorm met de helft van het deeg. Maak van het resterende deeg kruimels door met je vingertoppen te kneden. Ik voegde ongeveer een eetlepel bloem toe om het wat kruimiger te maken.
 2. Meng de citroensap, maizena en suiker door de bessen. Strooi de bessen op de deegbodem. Strooi daaroverheen de deegkruimels en zet de taart voor ongeveer 40/45 minuten in de oven. Als de taart klaar is zijn de kruimels mooi goudbruin gekleurd.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s